Mansikkapaikan kevätretki maanantaina 15.5.2023 *3.4.23 Vain varapaikkoja jäljellä

Loistava Luoteis-Pirkanmaa ja Anne Mattilan Taidekahvila

Lähtö Mansikkapaikasta, mutta kyytiin on mahdollista nousta myös kauppakeskus LIKE:n bussipysäkiltä. Bussi lähtee Mansikkapaikalta kello 9:00, joten paikalla kannattaa olla jo hyvissä ajoin. Retkeltä palataan kello 18 aikoihin.

Tuttuun tapaan Juhani Viidan johdolla toteutuva bussiretki vie mainioihin matkailukohteisiin ja erinomaisiin elämyksiin Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Matkan alkajaisiksi ajelemme Kurun keskustaajaman kautta Itä-Aureeseen Aurejärven kirkon mäelle. Pidämme pienen tauon ja syömme kevyen retkievään.

Matkamme jatkuu idyllisiä kyläteitä Aitonevalle, joka oli vuosikymmeniä Kihniön kunnan merkittävä elinvoimatekijä. Vierailemme Turvemuseossa ja halukkaat ehtivät ihmettelemään myös näyttelykentän valtavia suokoneita.

Kihniön kuuluisuus Kalevi Keihänen muistetaan chinchillaturkistaan ja ennakkoluulottomista ideoistaan matkailuyrittäjänä. Pyhäniemen lomakeskuksessa muistelemme hänen vaiherikasta elämäänsä ja piipahdamme Keihäsestä kertovasta näyttelytilassa. Buffet-lounas sisältyy retkihintaan.

Kiireettömän aterian jälkeen ajelemme Satakunnan puolelle Karviaan Annen Taidekahvilaan. Taiteilija Anne Mattila tai joku muu yrityksen edustaja kertoo paikan entisyydestä ja nykyhetkestä. Kymmenet hienot taidemaalaukset ovat ihasteltavina ja nautimme kahvit Annen äidin leipomien muhkeiden munkkien kera. Alueella on useita näyttelytiloja, taidepolku ja matkamuistomyymälä.

Voimaannuttavien kulttuurielämysten jälkeen kotimatkalla pyörähdämme Ikaalisten Vanhan kauppalan maisemissa ja pidämme pienen jaloittelutauon.

Hinta on 30€/henkilö, sisältäen kuljetuksen laadukkaalla turistibussilla, kevyen välipalan, Aitonevan turvemuseon maksun, buffet-lounaan, Taidekahvilan esittelyn ja munkkikahvit sekä matkanjohdon Juhani Viidan Toimesta.

Ilmoittautumiset Mikalle, sähköpostilla/puhelimella/Mansikassa käymällä. 040 756 6542 / info@mansikkapaikka.net. Muista myös ilmoittautuessasi ilmoittaa, nousetko kyytiin Mansikalta vai LIKE:ltä.

TERVETULOA!