Tutustu Projekteihimme

Laidalla-toiminta

Laidalla-toiminta on vuonna 2016 alkanut STEA:n kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on tukea pikkulapsiperheiden verkostoitumista muiden perheiden kanssa ja tukea heidän voimavarojaan. Toiminta järjestää Mansikkapaikan avointa perhetoimintaa, kohdennettuja ryhmiä sekä jalkautuu etsivän työn myötä kauppakeskukseen, neuvolaan ja alueen puistoihin. Toiminnan ohjaaja on käytettävissä henkilökohtaiseen keskustelutukeen.

Korona-aikana perhetoiminta ja ryhmätoiminta on muokkaantunut kulloisten kokoontumisrajoitusten mukaan. Mukaan ovat tulleet etäkohtaamispaikat ja -ryhmät sekä somen ja henkilökohtaisen viestinnän ja tuen lisääntyminen.

Ota yhteyttä:
Aino, perhetoiminnan ohjaaja:
040 8452433 (myös WhatsApp),
laidalla@mansikkapaikka.net
Facebook: Aino Mansikkapaikka

Tule!-hanke

Vuonna 2020 käynnistyi kolmivuotinen Tule! – Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke Lielahden ja Lentävänniemen alueilla. Hankkeen toteuttavat yhdessä Kansalaistalo Mansikkapaikka, Sopimusvuori ry, ja Rientolan Setlementti. Hankkeen rahoittaa STEA ja yhteistyökumppanina on Tampereen kaupunki.

Hankkeen tavoitteena on kehittää paikallista kansalaistoimintaa vapaaehtoistyön avulla ja lisätä yhteistyötä paikallisten järjestöjen välillä. Alue kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia, hankkeen kautta haluamme kuunnella asukkaita ja vastata heidän muuttuviin tarpeisiinsa. Työmme perustuu alueen asukkailta kerättyyn palautteeseen.

Monipuolisen sosiaalisen ja kulttuurisen toiminnan myötä tavoitteena on lisätä alueen asukkaiden yhteisöllisyyttä, hyvinvointia ja harrastusmahdollisuuksia sekä luoda hyvää yhdessä tekemisen ilmapiiriä. Järjestämme hankkeen aikana tapahtumia, koulutamme vapaaehtoisia erilaiseen tekemiseen ja mahdollistamme uudenlaisen kohtaamisen ihmisten välillä.

Ota yhteyttä:
Jenni, vapaaehtoistyön ohjaaja:
0401287069 (myös WhatsApp),
tule@mansikkapaikka.net

Paikka auki-hanke

Digitalkkari-toiminta siirtyi Paikka auki-hankkeen piiriin vuonna 2022. Hankkeen tavoitteena on tarjota arjen digiohjausta alueen asukkaille mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

Digitalkkari toimii pääsääntöisesti Mansikkapaikan tiloissa ja on tavattavissa maanantaista perjantaihin kello 10-14. Digitalkkari palvelee myös kerran kuukaudessa Lielahtikeskuksen palvelukioskilla.

Digikahvila on joka toinen torstai järjestettävä tapaaminen, jossa on yleensä jokin aikaisemmin mainostettu keskustelun aihe. Kävijät saavat myös esittää omia kysymyksiään.

Ota yhteyttä:
Riku, Digitalkkari
040 8585375
ittuki@mansikkapaikka.net
Facebook: Riku Mansikkapaikka