Mansikan toiminta
Mansikkapaikan Viikkolukujärjestys 1.9.-3.12.2021. Kotilounas ma-pe 11-12:30 (4€/2€, Vienti 5€/3€). Toimintamme on maksutonta ellei toisin mainita. Kammarin Olkkari ja Asiointi piste auki ma-pe 9-14. Digitalkkari paikalla ma-pe 10-14. Maanantai: Taaperokahvila 10:00-13:00 1-3 vuotiaille vanhempineen. Juttukahvila 14:00-15:00 Aikuisväelle. 4H:n kerho koululaisille 17:00. YH-illat 17:00 20.9.,11.10.,8.11.,29.11. ilmoittautuneille. Lapsellinen lukupiiri 16:00 27.9. alkaen kuukausittain. Tiistai: Vauvakahvila 10-13 Alle 1-vuotiaille vanhempineen. Kirjoittajaryhmä 13-14:30 Suljettu pienryhmä. SLL luontokerho 3.-6. luokkalaisille 16:30-18:00. Musiikkikoulu Mezzoforte 17-20 (erillinen maksu) Lisätietoja 0400571137. Keskiviikko: Avoin perhekerho 9-13. Suomen kielen keskusteluryhmä naisille 10-11.

PERHEILLE

Huomioithan, että kuvaamme tässä toimintaamme ”normaaliajassa”; korona-ajan vaikutus ryhmien toteutukseen löytyy Ajankohtaista-osiosta.

Mansikkapaikka järjestää avointa toimintaa lapsiperheille. Kerhoissa voit kulkea oman aikataulun mukaan. Kerhot ovat vapaata yhdessäoloa sisältäen erilaisia laulu- leikki- askartelu-, toiminta- ja Jututtamotuokioita. Kerhojen aikana on mahdollista syödä joko omia eväitä tai nautiskella talossa valmistettua kotilounasta 4/2 €:n hinnalla.

Taaperokahvila, 1–3-vuotiaille perheineen maanantaisin

Vauvakahvila, 1. vauvavuottaan viettäville tiistaisin

Avoin perhekerho, kaikille avoin kerho iästä riippumatta keskiviikkoisin.

Kauppakeskus LIKEn Tenavatorstai on avoin kohtaamispaikka perheille (kaikille avoin iästä riippumatta) torstaisin on tauolla, kunnes koronatilanne sallii tilan käytön ja turvalliset kohtaamiset . Toiminnan alkaessa, ohjatut tuokiot klo 10.30 ja 14.00. Tilassa käytössä mikro ja jääkaappi.

Torstaisin Mansikan Kerholla on aamupuuro ja kahvit tarjolla klo 9-11.

Perjantaina Olkkari Mansikan Kerholla tarjoaa kohtaamispaikan ja vapaan leikkitilan klo 11-13.

Puistokerhot kokoontuvat Pyhällönpuistossa. Toisinaan puistokerhoissa on myös Piknikki, ja tarjolla Mansikan keittiöllä valmistettua lounasta! Puistokerhoissa ruoka maksaa 3/2 €.

Mansikan perjantaimuskari on kevät- ja syyskausittain järjestettävä maksullinen musiikkileikkikoulu, yhteistyössä Vimmart- yhdenvertaisen taiteen oppilaitos. Opettajana toimii musiikinopettaja, yhteisömuusikko Sanette Sevón. Muskarilaisten määrästä ja iästä riippuen ryhminä ovat vauvamuskari (alle 1-vuotiaat vanhemman kanssa) ja perhemuskari (yli 1-vuotiaat vanhempineen, mukaan samalla rahalla pääsee kaikki sisarukset), tai näiden yhdistelmä. Kurssimaksu 65e/perhe (10 opetuskertaa)

Lapsellinen lukupiiri: Vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalla kullekin kerralle yksi aikuisten kirja ja yksi lasten kirja. Lapset saavat olla lukupiirissä mukana! Tapaamiset kerran kuussa. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Isäryhmä: alueen iseille suunnattu ryhmä, jota ohjaavat kaksi vapaaehtoista iskää. Kokoontumiset yhteisen tekemisen, nuotion, kahvien ja hyvien juttujen ympärillä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Ainolta, laidalla@mansikkapaikka.net

Yksinhuoltajaillat: Yksinhuoltajien vertaistukiryhmä tapaa toisiaan ja jakaa vanhemmuuden iloja ja suruja. Lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ainoon, laidalla@mansikkapaikka.net

Vanhempainryhmät: Vahvuutta vanhemmuuteen® ja Lapsi mielessä® -vanhempainryhmiä järjestetään pari kertaa vuodessa. Mukaan mahtuu 4-6- perhettä, kokoontumiset ovat parin viikon välein, kaksi tuntia kerrallaan.

Ryhmissä pysähdytään yhdessä ohjaajien kysymysten pohjalta miettimään arjen tilanteita ja niiden lapsessa ja vanhemmassa herättämiä ajatuksia ja tunteita. Pohtimalla omia ja lapsen kokemuksia vanhemmat oppivat ymmärtämään entistä paremmin lapsiensa tarpeita ja käyttäytymistä. Keskustelut antavat uusia oivalluksia ja näkökulmia vanhemmuuteen tai mahdollisen puolison näkemyksiin.

Illat alkavat yhteisellä välipalalla, jonka jälkeen lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito ja omaa puuhaa, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Perheeseensä lisäystä odottaville suunnattu ryhmä. Juttelua odotuksista ja kokemuksista. Paikalla Mansikan henkilökuntaa ja vierailijoita. Syksyllä 15.9.tapaamisessa mukana lapsiperheiden sosiaalityön palveluohjaaja kertomassa lapsiperheiden palveluista, 13.10. ja 3.11. paikalla inasta vaille valmiita terveydenhoitajia.

Ilmoittaudu Merville.

Mansikan Kerholla järjestetty aamupalatapaaminen klo 9-11, tarjolla puuroa ja kahvit. Tule joko yksin tai lasten kanssa. Tarpeen mukaan aamukahvit voidaan järjestää myös etänä.

Kerholla on perjantaisin klo 11-13 vapaa leikkitila, Mansikan henkilökunta on talossa, mutta ei pääsääntöisesti mukana kerholla.

Tarvitsetko yksilöllistä tukea vanhemmuuteesi, vinkkejä arkeen tai vaikka vain kuuntelevaa korvaa? Toivotko apua päiväkotihakuun, vinkkejä hoidon aloitukseen tai toisen näkökulmaa pulmaasi. Ota yhteyttä Ainoon.

AIKUISILLE

Mansikkapaikkaan saa tulla vapaasti aukiolojen puitteissa myös vain oleilemaan, huomioithan kuitenkin, jos tiloissa on meneillään ryhmä. Kammarin kulmassa komeilee Olkkari: käytössäsi on TV, lehtiä sekä lauta- ja korttipelejä.

Maanantaisin klo 14 tapaa aikuisten keskusteleva ryhmä. Vaihtuva teema, jutustelua kahvikupposen ääressä ja hyvässä seurassa. Noin kerran kuussa osana Juttukahvilaa Kulttuurituokiot. Kahvi ja kastettava 2€

Mansikkapaikan digitalkkari auttaa digipulmissa arkisin klo 10–14. Varaile aikaa, tai tule paikan päälle ex tempore: Riku/ 040 858 5375, ittuki@mansikkapaikka.net

Parittomien viikkojen torstaisin klo 13–15 järjestettävä digiasioiden ympärillä kokoontuva avoin ryhmä. Tervetuloa kysymään neuvoa ja oppimaan teemaluennoista.

Kestävän kuluttamisen teemoihin perehtyvä Ekotyypit-ryhmä parsii, paikkaa, tutkii, neuvoo, korjaa ja kokeilee. Vapaaehtoiset halukkaat jalkautuvat tapahtumiin ja tempauksiin. Kokoontuminen noin kerran kuussa perjantai-iltaisin, Lisätiedot: 040 128 7069 tai tule@mansikkapaikka.net

Parillisten viikkojen torstaisin klo 13-15 järjestettävä kahvitteluhetki ja vapaa areena osallistujien ja vierailijoiden aiheille.

15.9.- 1.12. keskiviikkoisin klo 13-14 Nääsvillen fysioterapeutti opastaa maksuttomalla kurssilla kotijumppaharjoitteita välineiden avulla. Kullekin välineelle on varattu kolmen kerran setti. Saat mukaasi kirjalliset kotijumppaohjeet, joiden avulla voit jatkaa kuntoilua itsenäisesti
15.9., 22.9. ja 29.9. järjestettävillä kerroilla on mahdollisuus tuunata käsipainot ja jumppakeppi, joita kurssilla käytetään. Varsinaiset jumpat siis 6.10.-1.12.
Ilmoittautumiset Merville

Lapsiperheiden ja ikäihmisten välinen kaverikerho kokoontuu yhteisen tekemisen äärelle. Ajankohdat n. kerran kuussa perjantaisin klo 14-16. Aloitus 8.10. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi mummo- tai vaarikaveriksi Ellinooralle

Mansikkapaikan kässäryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko klo 17-19 parittomat viikot. Käynnissä myös Tule!-hankkeen käsityöprojekti, jossa neulotaan sukkia, lapasia ja pipoja hyväntekeväisyyteen. Voit hakea meiltä lankoja ja puikkoja lainaan, ja palauttaa valmiit 12.10. mennessä. Lisätietoja Ellinooralta

29.9.alkaen 8 hengen porukassa järjestettyä joogailua, vain ilmoittautuneille. Voit ottaa mukaan oman maton, Mansikassa muutamia jumppamattoja kuitenkin tarjolla.

Lukupiirissä vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalle pääsevät yhteisesti valitut teokset. Tapaamiset kerran kuussa torstaisin. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin

Mansikkapaikan kangaspuut ovat vapaassa kutomiskäytössä- tervetuloa kutomaan! Veloitamme loimilangasta 4€/metri.

MUUTA

Arkeemme kuuluu myös juhlaa! Järjestämme isompia ja pienempiä tapahtumia ja juhlia, joista ilmoitetaan tarkemmin Ajankohtaista-osiossa.

Vuotuisia tapahtumia ovat perinteiset naisten päivän juhlat, erilaiset yhteislaulutapahtumat, Pihajuhlat juhannusviikolla, jouluateria, sukkatanssit jne.

Lisäksi yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa järjestetään keväisin Kartanon lastenjuhlat sekä syksyisin Suomensaari elää-tapahtuma.

Mansikkapaikassa voi pitää pienimuotoisia taidenäyttelyitä; tarjoa töitäsi, laitetaan ne näytille!

4H kokoontuu Mansikkapaikassa maanantaisin klo 17–19. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.tukiainen@4h.fi

Musiikkikoulu Mezzoforten ja opettaja Maarit Feodoroff antaa maksullista taiteen perusopetusta Mansikkapaikan tiloissa tiistai-iltaisin klo 16–20.

Lisätietoa opetuksesta:

0400 571137,  maarit.feodoroff@gmail.com

Otamme opiskelijoita harjoittelujaksoille. Työkokeilu, siviilipalvelus sekä palkkatukityö ovat myös mahdollisia. Ota yhteyttä Merviin.

AJANKOHTAISTA

Tehtävä: Keittiötyöntekijä, palkkatuella Mansikkapaikka on yhteisöllinen matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa käy ruokailijoita päivittäin 10-30. Suurimmat kävijäryhmät ruokailussa ovat ikäihmiset ja vanhemmat pienten lastensa kanssa. Työtehtävät: keittiön tehtävät, salaattien, pääruoan ja jälkiruokien valmistus (myös take away), leipominen, ruoan myynti asiakkaille, osaamisen mukaan ruoan valmistus, lounasruoan suunnittelu, keittiön […]
Odottajatreffit: Tervetuloa tapaamaan muita perheeseensä lisäystä odottavia. Tarjolla juttelua kokemuksista/odotuksista. Ke 15.9 klo 17 Vieraana lapsiperheiden sosiaalityön palveluohjaaja, tietoa lapsiperheiden palveluista. Ke 13.10. klo 17 "Vanhemmuus mielipiteiden keskellä". Ke 3.11. klo 17 Voimaannuttava eritesekamelska -ja mitä sen jälkeen? -Synnytys ja siihen liittyvät tunteet. Ilmoittaudu: info@mansikkapaikka.net
Tervetuloa tapaamaan muita perheensä lisäystä odottavia. Tarjolla juttelua kokemuksista, odotuksista. Ke 15.9.2021 klo 17, vieraana lapsiperheiden sosiaalityön palveluohjaaja, tietoa lapsiperheiden palveluista.Ke 13.10. klo 17 ”Vanhemmuus mielipiteiden keskellä”, keskustelua johtaa TAMK:n terveydenhoitajaopiskelijat Tiia ja MarjaKe 3.11.2021 klo 17, ”Voimaannuttava eritesekamelska- ja mitä sen jälkeen?” – synnytys ja […]
Etsitkö turvallisia kohtaamisia? Kansalaistalo Mansikkapaikka toimii vastuullisesti sisätiloissa, lähiympäristössä ja tarvittaessa etänä myös syksyllä: 🍓 Huolehdimme siitä, että tiloissamme kokoonnutaan edelleen mahdollisimman väljästi. Eli myös avoimet toimintamme voivat täyttyä, jos tulijoita on paljon. Perhetoiminnan ilmoittelua voit seurata ryhmäkohtaisista WhatsApp-ryhmistä, joihin voi liittyä Ainon kautta (040 8452 […]
Tapahtumiemme ja toiminnan järjestämisessä käytetään osin osallistavaa budjetointia, jossa alueen asukkaat voivat itse ehdottaa ja äänestää tapahtumia, toimintaa ja niiden sisältöjä. Prosessia johdetaan Mansikan Parlamenteissa, joita järjestetään normaalisti kausittain muutamia. Korona-ajassa parlamentti on pystynyt kokoontumaan pienimuotoisesti. Ehdotuksia aikuisten ja perheiden toimintaan on tullut mukavasti, ja uusiakin […]