Mansikan toiminta

PERHEILLE

Huomioithan, että kuvaamme tässä toimintaamme ”normaaliajassa”; korona-ajan vaikutus ryhmien toteutukseen löytyy Ajankohtaista-osiosta.

Mansikkapaikka järjestää avointa toimintaa lapsiperheille. Kerhoissa voit kulkea oman aikataulun mukaan. Kerhot ovat vapaata yhdessäoloa sisältäen erilaisia laulu- leikki- askartelu-, toiminta- ja Jututtamotuokioita.

Kerhojen aikana on mahdollista syödä joko omia eväitä tai nautiskella talossa valmistettua kotilounasta 4/2 €:n hinnalla.

Taaperokahvila, 1–3-vuotiaille perheineen maanantaisin.

Vauvakahvila, 1. vauvavuottaan viettäville tiistaisin.

Avoin perhekerho, kaikille avoin kerho iästä riippumatta keskiviikkoisin.

Kauppakeskus LIKEn Tenavatorstai on avoin kohtaamispaikka perheille (kaikille avoin iästä riippumatta) torstaisin on tauolla, kunnes koronatilanne sallii tilan käytön ja turvalliset kohtaamiset . Toiminnan alkaessa, ohjatut tuokiot klo 10.30 ja 14.00. Tilassa käytössä mikro ja jääkaappi.

Perjantaina Olkkari Mansikan Kerholla tarjoaa kohtaamispaikan ja vapaan leikkitilan klo 11-13.

Puistokerhot kokoontuvat Pyhällönpuistossa. Toisinaan puistokerhoissa on myös Piknikki, ja tarjolla Mansikan keittiöllä valmistettua lounasta! Puistokerhoissa ruoka maksaa 3/2 €.

Mansikan perjantaimuskari on kevät- ja syyskausittain järjestettävä maksullinen musiikkileikkikoulu, yhteistyössä Vimmart- yhdenvertaisen taiteen oppilaitos. Opettajana toimii musiikinopettaja, yhteisömuusikko Sanette Sevón. Muskarilaisten määrästä ja iästä riippuen ryhminä ovat vauvamuskari (alle 1-vuotiaat vanhemman kanssa) ja perhemuskari (yli 1-vuotiaat vanhempineen, mukaan samalla rahalla pääsee kaikki sisarukset), tai näiden yhdistelmä. Kurssimaksu 65e/perhe (10 opetuskertaa)

Lapsellinen lukupiiri: Vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalla kullekin kerralle yksi aikuisten kirja ja yksi lasten kirja. Lapset saavat olla lukupiirissä mukana! Tapaamiset kerran kuussa. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Isäryhmä: alueen iseille suunnattu ryhmä, jota ohjaavat kaksi vapaaehtoista iskää. Kokoontumiset yhteisen tekemisen, nuotion, kahvien ja hyvien juttujen ympärillä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Ainolta, laidalla@mansikkapaikka.net

Yksinhuoltajaillat: Yksinhuoltajien vertaistukiryhmä tapaa toisiaan ja jakaa vanhemmuuden iloja ja suruja. Lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ainoon, laidalla@mansikkapaikka.net

Vanhempainryhmät: Vahvuutta vanhemmuuteen® ja Lapsi mielessä® -vanhempainryhmiä järjestetään pari kertaa vuodessa. Mukaan mahtuu 4-6- perhettä, kokoontumiset ovat parin viikon välein, kaksi tuntia kerrallaan.

Ryhmissä pysähdytään yhdessä ohjaajien kysymysten pohjalta miettimään arjen tilanteita ja niiden lapsessa ja vanhemmassa herättämiä ajatuksia ja tunteita. Pohtimalla omia ja lapsen kokemuksia vanhemmat oppivat ymmärtämään entistä paremmin lapsiensa tarpeita ja käyttäytymistä. Keskustelut antavat uusia oivalluksia ja näkökulmia vanhemmuuteen tai mahdollisen puolison näkemyksiin.

Illat alkavat yhteisellä välipalalla, jonka jälkeen lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito ja omaa puuhaa, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Perheeseensä lisäystä odottaville suunnattu ryhmä. Juttelua odotuksista ja kokemuksista. Paikalla Mansikan henkilökuntaa ja vierailijoita. Keväällä 2022 tapaamiset 24.2., 31.3. ja 28.4. Toteutus kasvokkain tai etänä.

Ilmoittaudu Merville.

Kerholla on perjantaisin klo 11-13 vapaa leikkitila, Mansikan henkilökunta on talossa, mutta ei pääsääntöisesti mukana kerholla.

Tarvitsetko yksilöllistä tukea vanhemmuuteesi, vinkkejä arkeen tai vaikka vain kuuntelevaa korvaa? Toivotko apua päiväkotihakuun, vinkkejä hoidon aloitukseen tai toisen näkökulmaa pulmaasi. Ota yhteyttä Ainoon.

AIKUISILLE

Mansikkapaikkaan saa tulla vapaasti aukiolojen puitteissa myös vain oleilemaan, huomioithan kuitenkin, jos tiloissa on meneillään ryhmä. Kammarin kulmassa komeilee Olkkari: käytössäsi on TV, lehtiä sekä lauta- ja korttipelejä.

Maanantaisin klo 14 tapaa aikuisten keskusteleva ryhmä. Vaihtuva teema, jutustelua kahvikupposen ääressä ja hyvässä seurassa. Noin kerran kuussa osana Juttukahvilaa Kulttuurituokiot. Kahvi ja kastettava 2€

Mansikkapaikan digitalkkari auttaa digipulmissa arkisin klo 10–14. Varaile aikaa, tai tule paikan päälle ex tempore: Riku/ 040 858 5375, ittuki@mansikkapaikka.net

Parittomien viikkojen torstaisin klo 13–15 järjestettävä digiasioiden ympärillä kokoontuva avoin ryhmä. Tervetuloa kysymään neuvoa ja oppimaan teemaluennoista. Digikahvila järjestetään etänä Zoom-yhteyksin rajoitusten estäessä aikuisten kokoontumiset Mansikkapaikassa. Pyydä linkki Rikulta.

Kestävän kuluttamisen teemoihin perehtyvä Ekotyypit-ryhmä parsii, paikkaa, tutkii, neuvoo, korjaa ja kokeilee. Vapaaehtoiset halukkaat jalkautuvat tapahtumiin ja tempauksiin. Kokoontuminen noin kerran kuussa torstai-iltaisin, Lisätiedot: 040 128 7069 tai tule@mansikkapaikka.net

Yhteinen kahvitteluhetki, yleisön toivomia aiheita ja tekemistä. Torstait klo 13-15 päivinä: 13.1., 10.2.,10.3., 7.4., 5.5.

Mansikkapaikan kässäryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko klo 17-19 parittomat viikot. Kässäryhmä järjestetään 19.1. alkaen etänä Zoom-yhteyksin niin kauan kuin rajoitukset estävät aikuisten kokoontumiset Mansikkapaikassa. Kysy linkkiä Ellinooralta.

Käynnissä myös Tule!-hankkeen käsityöprojekti, jossa neulotaan sukkia, lapasia ja pipoja hyväntekeväisyyteen.

Käynnistämme kevätkaudella uuden Tule! -hankkeen hyväntekeväisyysprojektin, johon saatavilla taas lankoja. Kysy projektista lisää Ellinooralta.

Elämäkerrallisia kirjoitusharjoituksia työstetään ja jaetaan luottamuksellisessa pienryhmässä. Ilmoittaudu mukaan: Ellinooralle joko sähköpostilla tai puhelinitse 040 1287 069.

Omatoiminen kuviskerho "Kuvantekijät" kokoontuu kerran kuussa klo 13-15 torstaisin:  24.2., 24.3., 21.4., 19.5. Sopii aikuisille ja isommille lapsille, ikäsuositus 10-99 vuotta. Omat välineet ja työt mukaan. Itseohjautuva ryhmä voi suunnitella yhteisiä töitä, keskustella teoksista ja mahdollisuus on myös pitää näyttely keväällä.

Keskiviikkoisin klo 13-14 Nääsvilleläiset antavat vinkkejä hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Ilmoittautumiset Merville

10 hengen porukassa järjestettyä joogailua, vain ilmoittautuneille. Voit ottaa mukaan oman maton, Mansikassa muutamia jumppamattoja kuitenkin tarjolla.

Ilmoittautumiset Merville.

Lukupiirissä vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalle pääsevät yhteisesti valitut teokset. Tapaamiset kerran kuussa torstaisin. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin

MUUTA

Arkeemme kuuluu myös juhlaa! Järjestämme isompia ja pienempiä tapahtumia ja juhlia, joista ilmoitetaan tarkemmin Ajankohtaista-osiossa.

Vuotuisia tapahtumia ovat perinteiset naisten päivän juhlat, erilaiset yhteislaulutapahtumat, Pihajuhlat juhannusviikolla, jouluateria, sukkatanssit jne.

Lisäksi yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa järjestetään keväisin Kartanon lastenjuhlat sekä syksyisin Suomensaari elää-tapahtuma.

Mansikkapaikassa on mahdollista lainata tavaroita omaan käyttöön. Tällä hetkellä lainattavissa ovat juoksurattaat, kantorinkka, mehumaija ja roskapihtejä. Laajennamme Lainaamoa vuoden 2022 aikana.

Meille voi myös lahjoittaa tavaroita, joista olisi hyötyä lainauskäytössä yhteisölle.

Ota yhteyttä lainaus- ja lahjoitusasioissa Ellinooraan

Mansikkapaikassa voi pitää pienimuotoisia taidenäyttelyitä; tarjoa töitäsi, laitetaan ne näytille!

Lentävänniemen Martat tapaavat Mansikan tiloissa n. 1 kerran kuussa.

Lisätietoja: telle.yntala@gmail.com

Mansikkapaikan kangaspuut ovat vapaassa kutomiskäytössä- tervetuloa kutomaan! Veloitamme loimilangasta 4€/metri.

Musiikkikoulu Mezzoforten ja opettaja Maarit Feodoroff antaa maksullista taiteen perusopetusta Mansikkapaikan tiloissa tiistai-iltaisin klo 16–20.

Lisätietoa opetuksesta:

0400 571137,  maarit.feodoroff@gmail.com

Luonto-Liiton järjestämä kerho 3.-6. luokkalaisille. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: lph@luontoliitto.fi

Otamme opiskelijoita harjoittelujaksoille. Työkokeilu, siviilipalvelus sekä palkkatukityö ovat myös mahdollisia. Ota yhteyttä Merviin.

Ajankohtaista

Onko digiohjaus ja yhteisölliset arvot lähellä sydäntäsi? Kansalaistalo Mansikkapaikassa on paikka auki […]
Etsitkö turvallisia kohtaamisia? Iloksemme toiminta on voinut siirtyä pääosin sisätiloihin! Tulemme jatkossakin […]
Etsitkö turvallisia kohtaamisia? Kansalaistalo Mansikkapaikka aloitti kevätkauden toimintansa alueellisten rajoitusten pirrassa: vastuullisesti […]
Elämäkerrallisen kirjoitusryhmän kokoontumiskerrat kevätkaudella tiistaisin klo 9:15-11:00 seuraavina päivinä: 11.1., 15.2., 15.3., […]
Mansikkapaikan vuotuinen jouluateria tarjoillaan tänä vuonna 15.12. kahden kattauksen voimin. Ensimmäinen kattaus […]
Tapahtumiemme ja toiminnan järjestämisessä käytetään osin osallistavaa budjetointia, jossa alueen asukkaat voivat […]