Mansikan toiminta

PERHEILLE

Mansikan perhetoiminta on siirtynyt kesäkauteen, toiminta jatkuu tavallisesta poikkeavalla aikataululla: maanantain taaperokahvila on tauolla, mutta kerholle saa tulla leikkimään ja syömään lounaan kello 9-12. Tiistain vauvakahvila jatkuu normaalisti 9-13. Keskiviikkoisin perhetoiminnan ohjaajat ovat mukana puistoruokailussa hiedanrannan kartanolla, avoin perhekerho palaa normaaliin aikaan puistoruokailun päätyttyä heinäkuun puolivälissä. Torstain LIKE:n tenavatorstai päättyy jo kello 13. Perjantaisin perhetoiminta suuntaa lentävänniemen pyhällönpuistoon, missä leikitään 9:30-11:30

Mansikkapaikka järjestää avointa toimintaa lapsiperheille. Kerhoissa voit kulkea oman aikataulun mukaan. Kerhot ovat vapaata yhdessäoloa sisältäen erilaisia laulu- leikki- askartelu-, toiminta- ja Jututtamotuokioita. Avoin perhetoiminta koostuu maanantaisin klo 10-13 kokoontuvasta taaperokahvilasta, tiistaisin klo 10-13 kokoontuvasta Vauvakahvilasta, keskiviikkoisin järjestettävästä Avoimesta perhekerhosta klo 10-13 sekä Tenavatorstaista klo 10-16 Kauppakeskus LIKE:n Tenavatilassa.

Kerhojen aikana on mahdollista syödä joko omia eväitä tai nautiskella talossa valmistettua kotilounasta 5/2,5€:n hinnalla.

Kerhojen viikoittain vaihtuvat ohjelmatuokiot löydät perjantaisesta viikkopäivityksestä Fb/instasta. 

Tenavatorstai on avoin kohtaamispaikka pikkulapsiperheille torstaisin Tenavatilassa Kauppakeskus LIkessä, Antti Possin kuja 1, keskikerroksessa Ravintola Hua Dun vieressä. Tilassa käytössä mikro ja jääkaappi.  

Muskarit ovat kesälomalla ja laulujen pariin palaillaan syksyllä

Mansikan perjantaimuskari on kevät- ja syyskausittain järjestettävä maksullinen musiikkileikkikoulu, yhteistyössä Vimmart- yhdenvertaisen taiteen oppilaitos. Opettajana toimii musiikinopettaja, yhteisömuusikko Sanette Sevón. Muskarilaisten määrästä ja iästä riippuen ryhminä ovat vauvamuskari (alle 1-vuotiaat vanhemman kanssa) ja perhemuskari (yli 1-vuotiaat vanhempineen, mukaan samalla rahalla pääsee kaikki sisarukset), tai näiden yhdistelmä. Kurssimaksu 69e/perhe (10 opetuskertaa)

Isäryhmä: alueen iseille suunnattu ryhmä, jota ohjaavat kolme vapaaehtoista iskää. Kokoontumiset yhteisen tekemisen, nuotion, kahvien ja hyvien juttujen ympärillä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Ainolta, laidalla@mansikkapaikka.net.

Yksinhuoltajaillat: Yksinhuoltajien vertaistukiryhmä tapaa toisiaan ja jakaa vanhemmuuden iloja ja suruja. Lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ainoon, laidalla@mansikkapaikka.net.

Odottajat: Tulevien äitien vertaistukiryhmä tapaa toisiaan ja jakaa iloja ja suruja. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ainoon, laidalla@mansikkapaikka.net.

Vapaa kerhoilu on siirtynyt kesän ajaksi maanantain aamupäivään kello 9-12. Perjantaisin ollaan Pyhällönpuiston puistokerhossa

Kerholla on perjantaisin klo 11-13 vapaa leikkitila, Mansikan henkilökunta on talossa, mutta ei pääsääntöisesti mukana kerholla.

Tarvitsetko yksilöllistä tukea vanhemmuuteesi, vinkkejä arkeen tai vaikka vain kuuntelevaa korvaa? Toivotko apua päiväkotihakuun, vinkkejä hoidon aloitukseen tai toisen näkökulmaa pulmaasi. Ota yhteyttä Ainoon.

Vanhempainryhmät: Vahvuutta vanhemmuuteen® ja Lapsi mielessä® -vanhempainryhmiä järjestetään pari kertaa vuodessa. Mukaan mahtuu 4-6- perhettä, kokoontumiset ovat parin viikon välein, kaksi tuntia kerrallaan.

Ryhmissä pysähdytään yhdessä ohjaajien kysymysten pohjalta miettimään arjen tilanteita ja niiden lapsessa ja vanhemmassa herättämiä ajatuksia ja tunteita. Pohtimalla omia ja lapsen kokemuksia vanhemmat oppivat ymmärtämään entistä paremmin lapsiensa tarpeita ja käyttäytymistä. Keskustelut antavat uusia oivalluksia ja näkökulmia vanhemmuuteen tai mahdollisen puolison näkemyksiin.

Illat alkavat yhteisellä välipalalla, jonka jälkeen lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito ja omaa puuhaa, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Tampereen kaupungin puistoruokailu saapuu kesäksi Lielahden kartanolle yhteistyössä Mansikkapaikan ja muiden alueen toimijoiden kanssa aina maanantaista torstaihin klo 11-13. Ensimmäinen tunti pitää sisällään ohjattua toimintaa, kuten leikkejä, liikuntaa, pelejä, askartelua, liikuntaa tai musiikkia. Tämän jälkeen klo 12 alkaen tarjolla on maksuton ateria kaikille alle 16-vuotiaille. Ruokailuun tai ohjelmaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, muistathan vain oman astian, ruokailuvälineet ja vesipullon.
Ruoan valmistaa ja toimittaa Pirkanmaan Voimia. Ruokalistat löydät kesän aikana osoitteesta voimia.fi/ruokalistat.
Hiedanrannan aluetta kehitetään paraikaa ja siitä johtuvista työmaista saattaa aiheutua haittaa. Suosittelemmekin käyttämään viihtyisää Niemenrannan kevyen liikenteen rantareittiä, kun saavutte kartanolle. Tehdaskartanonkatu on kuitenkin käytössä koko kesän. Ajantasaisin tilanne kulkuväylien ja työmaiden osalta on tarkistettavissa hiedanranta.fi.

AIKUISILLE

Mansikkapaikkaan saa tulla vapaasti aukiolojen puitteissa myös vain oleilemaan, huomioithan kuitenkin, jos tiloissa on meneillään ryhmä. Kammarin kulmassa komeilee Olkkari: käytössäsi on TV, lehtiä sekä lauta- ja korttipelejä.

Maanantaisin klo 14 tapaa aikuisten keskusteleva ryhmä. Vaihtuva teema, jutustelua kahvikupposen ääressä ja hyvässä seurassa. Noin kerran kuussa osana Juttukahvilaa Kulttuurituokiot. Kahvi ja kastettava 2€

Mansikkapaikan digitalkkari auttaa digipulmissa arkisin klo 10–14. Varaile aikaa, tai tule paikan päälle ex tempore: Riku/ 040 858 5375, ittuki@mansikkapaikka.net

Torstaisin klo 13–14:30 järjestettävä digiasioiden ympärillä kokoontuva avoin ryhmä. Tervetuloa kysymään neuvoa ja oppimaan teemaluennoista.

Mansikkapaikan kässäryhmä kokoontuu joka toinen viikko keskiviikkoisin kello 17-19 12.6. alkaen.

Mansikkapaikan kädentaitajat on vapaamuotoinen käsityöryhmä, joka kokoontuu tiistaisin kello 13-15. Käsitöitä tehdään välillä ohjatusti, mutta omiakin käsitöitä saa tuoda mukanaan ja nauttia kahviseurasta.

Lukupiiri aloittaa kevätkauden 19.1. kello 14.

Lukupiirissä vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalle pääsevät yhteisesti valitut teokset. Tapaamiset kerran kuussa torstaisin. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Keskeneräisen elämäni tarinat on kesätauolla. Lisää infoa jatkosta lähempänä syksyä

Elämäkerrallisia kirjoitusharjoituksia työstetään ja jaetaan luottamuksellisessa pienryhmässä. Kokoontuu tiistaisin 16.1., 13.2., 5.3., 9.4. ja 7.5. kello 9:15-11

Tervetuloa jumppaamaan porukalla keskiviikkoisin kello 14-15. Vanhemmalle väelle suunnattu jumppa tapahtuu pääasiassa tuolijumppana ja liikkeitä tehdään omien kykyjen mukaan.

Mansikkapaikan kierrätysbingo kokoontuu joka toinen viikko perjantaisin noin kello 13 14.6. alkaen. Bingo on maksuton, mutta voit halutessasi tuoda kiertoon lähtevää pikkutavaraa palkintopöytään.

MUUTA

Arkeemme kuuluu myös juhlaa! Järjestämme isompia ja pienempiä tapahtumia ja juhlia, joista ilmoitetaan tarkemmin Ajankohtaista-osiossa.

Vuotuisia tapahtumia ovat perinteiset naisten päivän juhlat, erilaiset yhteislaulutapahtumat, Pihajuhlat juhannusviikolla, jouluateria, sukkatanssit jne.

Lisäksi yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa järjestetään keväisin Kartanon lastenjuhlat sekä syksyisin Suomensaari elää-tapahtuma.

Mansikkapaikassa on mahdollista lainata tavaroita omaan käyttöön. Listaus löytyy "arkilounas, tilavuokrat ja lainaamo"-sivulta https://mansikkapaikka.net/tilat/

Meille voi myös lahjoittaa tavaroita, joista olisi hyötyä lainauskäytössä yhteisölle.

Ota yhteyttä lainaus- ja lahjoitusasioissa Matildaan puh. 040 128 7069 tai lainaamo@mansikkapaikka.net

Mansikkapaikassa voi pitää pienimuotoisia taidenäyttelyitä; tarjoa töitäsi, laitetaan ne näytille!

 

Lentävänniemen Martat tapaavat Mansikan tiloissa n. 1 kerran kuussa.

Lisätietoja: telle.yntala@gmail.com

Mansikkapaikan kangaspuut ovat vapaassa kutomiskäytössä- tervetuloa kutomaan! Veloitamme loimilangasta 5€/metri (maton pituus, ei käytettyjen lankojen).

Musiikkikoulu Mezzoforten ja opettaja Maarit Feodoroff antaa maksullista taiteen perusopetusta Mansikkapaikan tiloissa tiistai-iltaisin klo 17–20.

Lisätietoa opetuksesta:

0400 571137,  maarit.feodoroff@gmail.com

Luontokerho on kesälomilla. Kerho jatkuu koulujen alettua.

Luonto-Liiton järjestämä kerho 3.-6. luokkalaisille torstaisin kello 17-19. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: lph@luontoliitto.fi

Otamme opiskelijoita harjoittelujaksoille. Työkokeilu, siviilipalvelus sekä palkkatukityö ovat myös mahdollisia. Ota yhteyttä Merviin.