Mansikan toiminta

PERHEILLE

Mansikkapaikka järjestää avointa toimintaa lapsiperheille. Kerhoissa voit kulkea oman aikataulun mukaan. Kerhot ovat vapaata yhdessäoloa sisältäen erilaisia laulu- leikki- askartelu-, toiminta- ja Jututtamotuokioita.

Kerhojen aikana on mahdollista syödä joko omia eväitä tai nautiskella talossa valmistettua kotilounasta 5/2,5€:n hinnalla.

Avoin perhetoiminta koostuu maanantaisin klo 10-13 kokoontuvasta taaperokahvilasta, tiistaisin klo 10-13 kokoontuvasta Vauvakahvilasta, keskiviikkoisin järjestettävästä Avoimesta perhekerhosta klo 10-13 sekä Tenavatorstaista klo 10-16 Kauppakeskus LIKE:n Tenavatilassa. Kerhojen viikoittain vaihtuvat ohjelmatuokiot löydät perjantaisesta viikkopäivityksestä Fb/instasta. 

Tenavatorstai on avoin kohtaamispaikka pikkulapsiperheille torstaisin Tenavatilassa Kauppakeskus LIkessä, Antti Possin kuja 1, keskikerroksessa Ravintola Hua Dun vieressä. Tilassa käytössä mikro ja jääkaappi.  

Mansikan perjantaimuskari on kevät- ja syyskausittain järjestettävä maksullinen musiikkileikkikoulu, yhteistyössä Vimmart- yhdenvertaisen taiteen oppilaitos. Opettajana toimii musiikinopettaja, yhteisömuusikko Sanette Sevón. Muskarilaisten määrästä ja iästä riippuen ryhminä ovat vauvamuskari (alle 1-vuotiaat vanhemman kanssa) ja perhemuskari (yli 1-vuotiaat vanhempineen, mukaan samalla rahalla pääsee kaikki sisarukset), tai näiden yhdistelmä. Kurssimaksu 65e/perhe (10 opetuskertaa)

Lapsellinen lukupiiri: Vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalla kullekin kerralle yksi aikuisten kirja ja yksi lasten kirja. Lapset saavat olla lukupiirissä mukana! Tapaamiset kerran kuussa. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Isäryhmä: alueen iseille suunnattu ryhmä, jota ohjaavat kaksi vapaaehtoista iskää. Kokoontumiset yhteisen tekemisen, nuotion, kahvien ja hyvien juttujen ympärillä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Ainolta, laidalla@mansikkapaikka.net

Yksinhuoltajaillat: Yksinhuoltajien vertaistukiryhmä tapaa toisiaan ja jakaa vanhemmuuden iloja ja suruja. Lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ainoon, laidalla@mansikkapaikka.net

Vanhempainryhmät: Vahvuutta vanhemmuuteen® ja Lapsi mielessä® -vanhempainryhmiä järjestetään pari kertaa vuodessa. Mukaan mahtuu 4-6- perhettä, kokoontumiset ovat parin viikon välein, kaksi tuntia kerrallaan.

Ryhmissä pysähdytään yhdessä ohjaajien kysymysten pohjalta miettimään arjen tilanteita ja niiden lapsessa ja vanhemmassa herättämiä ajatuksia ja tunteita. Pohtimalla omia ja lapsen kokemuksia vanhemmat oppivat ymmärtämään entistä paremmin lapsiensa tarpeita ja käyttäytymistä. Keskustelut antavat uusia oivalluksia ja näkökulmia vanhemmuuteen tai mahdollisen puolison näkemyksiin.

Illat alkavat yhteisellä välipalalla, jonka jälkeen lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito ja omaa puuhaa, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Perheeseensä lisäystä odottaville suunnattu ryhmä. Juttelua odotuksista ja kokemuksista. Paikalla Mansikan henkilökuntaa ja vierailijoita. Syksyllä 2022 tapaamiset 27.9., 25.10. ja 15.11. Toteutus kasvokkain tai etänä.

Ilmoittaudu Merville.

Kerholla on perjantaisin klo 11-13 vapaa leikkitila, Mansikan henkilökunta on talossa, mutta ei pääsääntöisesti mukana kerholla.

Tarvitsetko yksilöllistä tukea vanhemmuuteesi, vinkkejä arkeen tai vaikka vain kuuntelevaa korvaa? Toivotko apua päiväkotihakuun, vinkkejä hoidon aloitukseen tai toisen näkökulmaa pulmaasi. Ota yhteyttä Ainoon.

AIKUISILLE

Mansikkapaikkaan saa tulla vapaasti aukiolojen puitteissa myös vain oleilemaan, huomioithan kuitenkin, jos tiloissa on meneillään ryhmä. Kammarin kulmassa komeilee Olkkari: käytössäsi on TV, lehtiä sekä lauta- ja korttipelejä.

Maanantaisin klo 14 tapaa aikuisten keskusteleva ryhmä. Vaihtuva teema, jutustelua kahvikupposen ääressä ja hyvässä seurassa. Noin kerran kuussa osana Juttukahvilaa Kulttuurituokiot. Kahvi ja kastettava 2€

Mansikkapaikan digitalkkari auttaa digipulmissa arkisin klo 10–14. Varaile aikaa, tai tule paikan päälle ex tempore: Riku/ 040 858 5375, ittuki@mansikkapaikka.net

Parittomien viikkojen torstaisin klo 13–15 järjestettävä digiasioiden ympärillä kokoontuva avoin ryhmä. Tervetuloa kysymään neuvoa ja oppimaan teemaluennoista.

Mansikkapaikan kässäryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko kello 17-19 14.9. alkaen.

Käynnissä myös Tule!-hankkeen käsityöprojekti, jossa neulotaan vauvan peittoja, sukkia, lapasia ja pipoja hyväntekeväisyyteen.

Omatoiminen kuviskerho "Kuvantekijät" kokoontuu joka toinen torstai kello 13-15 8.9.. Sopii aikuisille ja isommille lapsille, ikäsuositus 10-99 vuotta. Omat välineet ja työt on suositeltavaa ottaa mukaan, mutta työvälineitä ja -materiaaleja on tarjolla myös talon puolesta. Itseohjautuva ryhmä voi suunnitella yhteisiä töitä ja keskustella teoksista.

Lukupiiri aloittaa syyskauden 15.9. kello 14.

Lukupiirissä vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalle pääsevät yhteisesti valitut teokset. Tapaamiset kerran kuussa torstaisin. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin

Elämäkerrallisia kirjoitusharjoituksia työstetään ja jaetaan luottamuksellisessa pienryhmässä. Ryhmä on toistaiseksi täynnä.

Seniorijooga aloittaa syyskauden 28.9..

10 hengen porukassa järjestettyä joogailua. Voit ottaa mukaan oman maton, Mansikassa muutamia jumppamattoja kuitenkin tarjolla.

Ilmoittautumiset Merville.

MUUTA

Arkeemme kuuluu myös juhlaa! Järjestämme isompia ja pienempiä tapahtumia ja juhlia, joista ilmoitetaan tarkemmin Ajankohtaista-osiossa.

Vuotuisia tapahtumia ovat perinteiset naisten päivän juhlat, erilaiset yhteislaulutapahtumat, Pihajuhlat juhannusviikolla, jouluateria, sukkatanssit jne.

Lisäksi yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa järjestetään keväisin Kartanon lastenjuhlat sekä syksyisin Suomensaari elää-tapahtuma.

Mansikkapaikassa on mahdollista lainata tavaroita omaan käyttöön. Tällä hetkellä lainattavissa ovat juoksurattaat, kantorinkka, mehumaija ja roskapihtejä. Laajennamme Lainaamoa vuoden 2022 aikana.

Meille voi myös lahjoittaa tavaroita, joista olisi hyötyä lainauskäytössä yhteisölle.

Ota yhteyttä lainaus- ja lahjoitusasioissa Ellinooraan

Mansikkapaikassa voi pitää pienimuotoisia taidenäyttelyitä; tarjoa töitäsi, laitetaan ne näytille!

Lentävänniemen Martat tapaavat Mansikan tiloissa n. 1 kerran kuussa.

Lisätietoja: telle.yntala@gmail.com

Mansikkapaikan kangaspuut ovat vapaassa kutomiskäytössä- tervetuloa kutomaan! Veloitamme loimilangasta 4€/metri.

Musiikkikoulu Mezzoforten ja opettaja Maarit Feodoroff antaa maksullista taiteen perusopetusta Mansikkapaikan tiloissa tiistai-iltaisin klo 16–20.

Lisätietoa opetuksesta:

0400 571137,  maarit.feodoroff@gmail.com

Luonto-Liiton järjestämä kerho 3.-6. luokkalaisille. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: lph@luontoliitto.fi

Otamme opiskelijoita harjoittelujaksoille. Työkokeilu, siviilipalvelus sekä palkkatukityö ovat myös mahdollisia. Ota yhteyttä Merviin.

Ajankohtaista

Ruokailu alkaa kello 13 Hinta: Aikuiset 10€, Lapset 3€ Jouluaterialle on varattu […]
Tehtävä: Keittiötyöntekijä, 100%:n palkkatuella Mansikkapaikka on yhteisöllinen matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa käy […]
Kansalaistalo Mansikkapaikka BUSSIRETKI ja PIKKUJOULU Maanantaina 21.11.2022,  lähtö klo 10 (paluu n.klo […]
Tarjoamme kahdelle osaajalle määräaikaista osa-aikatyötä, 100 %:n palkkatuella ajalle 1.7.-31.12.2022 (aloitus viimeistään […]
Tervetuloa Mansikan pihajuhliin 22.6.2022 kello 13 alkaen Ohjelmistossa : Haitaria suvipäivässä, Sanette […]
Mansikkapaikan pihamaalla soi musiikki läpi koko kesän. Kesän aikataulu: 22.6. Pihajuhlat kello […]
Tervetuloa mukaan yh-toimintaan! Mansikan yh-ryhmä kokoontuu ympäri vuoden noin kerran kuukaudessa iltaisin […]
Mansikan perhetoiminnan kesäkausi 6.6.-26.8.2022. Syyskausi alkaa 5.9.2022. Viikoittain vaihtuvat kerho-ohjelmat löydät joka […]
Lähtö Mansikasta klo 10:00 Ratikan päätepysäkiltä n.30 kävelyretki Makkarajärvelle, minkä jälkeen syödään […]
Lähtö klo 9:00 Mansikkapaikan pihasta laadukkaalla turistibussilla. Paluu kello 16:00 aikoihin. Hinta […]