Mansikan toiminta

PERHEILLE

Mansikkapaikka järjestää avointa toimintaa lapsiperheille. Kerhoissa voit kulkea oman aikataulun mukaan. Kerhot ovat vapaata yhdessäoloa sisältäen erilaisia laulu- leikki- askartelu-, toiminta- ja Jututtamotuokioita. 

Kerhojen aikana on mahdollista syödä joko omia eväitä tai nautiskella talossa valmistettua kotilounasta 5/2,5€:n hinnalla. 

Kesän ajan 6.6.-26.8.2022 avoin perhetoiminta koostuu tiistaisin klo 10-13 kokoontuvasta Vauvakahvilasta, keskiviikkoisin järjestettävästä Avoimesta perhekerhosta klo 10-13, Tenavatorstaista klo 10-13 Kauppakeskus LIKE:n Tenavatilassa sekä perjantaisin Puistokerhosta klo 9.30-11.30 Pyhällönpuistossa, Lentävänniemessä.  Kerhojen viikoittain vaihtuvat ohjelmatuokiot löydät perjantaisesta viikkopäivityksestä Fb/instasta. Kerhoissa joissa toiminta alkaa klo 10 on ohjatut tuokiot noin klo 10.30 ja Puistokerhossa klo 10.00.  

Taaperokahvila on kesän ajan tauolla mutta jatkuu taas syksyllä.  

Tenavatorstai on avoin kohtaamispaikka pikkulapsiperheille torstaisin Tenavatilassa Kauppakeskus LIkessä, Antti Possin kuja 1, keskikerroksessa Ravintola Hua Dun vieressä. Tilassa käytössä mikro ja jääkaappi. Ohjattu yhteistuokio on kesän ajan klo 10.30.  

Muskarit ovat jääneet kesätauolle ja musisointi jatkuu taas syksyllä 23.9.2022 ja ilmoittautumiset ovat jo avoinna. Ilmoittautumiset sähköpostilla info@mansikkapaikka.net, puhelimitse 040 7566 542 tai Mansikkapaikassa.

Mansikan perjantaimuskari on kevät- ja syyskausittain järjestettävä maksullinen musiikkileikkikoulu, yhteistyössä Vimmart- yhdenvertaisen taiteen oppilaitos. Opettajana toimii musiikinopettaja, yhteisömuusikko Sanette Sevón. Muskarilaisten määrästä ja iästä riippuen ryhminä ovat vauvamuskari (alle 1-vuotiaat vanhemman kanssa) ja perhemuskari (yli 1-vuotiaat vanhempineen, mukaan samalla rahalla pääsee kaikki sisarukset), tai näiden yhdistelmä. Kurssimaksu 65e/perhe (10 opetuskertaa)

Lapsellinen lukupiiri: Vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalla kullekin kerralle yksi aikuisten kirja ja yksi lasten kirja. Lapset saavat olla lukupiirissä mukana! Tapaamiset kerran kuussa. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Isäryhmä: alueen iseille suunnattu ryhmä, jota ohjaavat kaksi vapaaehtoista iskää. Kokoontumiset yhteisen tekemisen, nuotion, kahvien ja hyvien juttujen ympärillä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Ainolta, laidalla@mansikkapaikka.net

Yksinhuoltajaillat: Yksinhuoltajien vertaistukiryhmä tapaa toisiaan ja jakaa vanhemmuuden iloja ja suruja. Lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ainoon, laidalla@mansikkapaikka.net

Vanhempainryhmät: Vahvuutta vanhemmuuteen® ja Lapsi mielessä® -vanhempainryhmiä järjestetään pari kertaa vuodessa. Mukaan mahtuu 4-6- perhettä, kokoontumiset ovat parin viikon välein, kaksi tuntia kerrallaan.

Ryhmissä pysähdytään yhdessä ohjaajien kysymysten pohjalta miettimään arjen tilanteita ja niiden lapsessa ja vanhemmassa herättämiä ajatuksia ja tunteita. Pohtimalla omia ja lapsen kokemuksia vanhemmat oppivat ymmärtämään entistä paremmin lapsiensa tarpeita ja käyttäytymistä. Keskustelut antavat uusia oivalluksia ja näkökulmia vanhemmuuteen tai mahdollisen puolison näkemyksiin.

Illat alkavat yhteisellä välipalalla, jonka jälkeen lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito ja omaa puuhaa, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Perheeseensä lisäystä odottaville suunnattu ryhmä. Juttelua odotuksista ja kokemuksista. Paikalla Mansikan henkilökuntaa ja vierailijoita. Keväällä 2022 tapaamiset 24.2., 31.3. ja 28.4. Toteutus kasvokkain tai etänä.

Ilmoittaudu Merville.

Kerholla on perjantaisin klo 11-13 vapaa leikkitila, Mansikan henkilökunta on talossa, mutta ei pääsääntöisesti mukana kerholla.

Tarvitsetko yksilöllistä tukea vanhemmuuteesi, vinkkejä arkeen tai vaikka vain kuuntelevaa korvaa? Toivotko apua päiväkotihakuun, vinkkejä hoidon aloitukseen tai toisen näkökulmaa pulmaasi. Ota yhteyttä Ainoon.

AIKUISILLE

Mansikkapaikkaan saa tulla vapaasti aukiolojen puitteissa myös vain oleilemaan, huomioithan kuitenkin, jos tiloissa on meneillään ryhmä. Kammarin kulmassa komeilee Olkkari: käytössäsi on TV, lehtiä sekä lauta- ja korttipelejä.

Juttukahvila on jäänyt kesätauolle ja teemapäivät jatkuvat taas syyskaudella. Sen sijaan maanantaisin kokoontuu vapaa keskusteluryhmä, jossa käydään vapaata keskustelua ja mahdollisuus pelata erilaisia lautapelejä. Tarjolla myös kahvi/tee sekä kastettavaa.

 

Maanantaisin klo 14 tapaa aikuisten keskusteleva ryhmä. Vaihtuva teema, jutustelua kahvikupposen ääressä ja hyvässä seurassa. Noin kerran kuussa osana Juttukahvilaa Kulttuurituokiot. Kahvi ja kastettava 2€

Mansikkapaikan digitalkkari auttaa digipulmissa arkisin klo 10–14. Varaile aikaa, tai tule paikan päälle ex tempore: Riku/ 040 858 5375, ittuki@mansikkapaikka.net

Parittomien viikkojen torstaisin klo 13–15 järjestettävä digiasioiden ympärillä kokoontuva avoin ryhmä. Tervetuloa kysymään neuvoa ja oppimaan teemaluennoista.

Mansikkapaikan kässäryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko klo 17-19 parittomat viikot. Kässäryhmä järjestetään 19.1. alkaen etänä Zoom-yhteyksin niin kauan kuin rajoitukset estävät aikuisten kokoontumiset Mansikkapaikassa. Kysy linkkiä Ellinooralta.

Käynnissä myös Tule!-hankkeen käsityöprojekti, jossa neulotaan sukkia, lapasia ja pipoja hyväntekeväisyyteen.

Käynnistämme kevätkaudella uuden Tule! -hankkeen hyväntekeväisyysprojektin, johon saatavilla taas lankoja. Kysy projektista lisää Ellinooralta.

Omatoiminen kuviskerho "Kuvantekijät" kokoontuu kerran kuussa klo 13-15 tiistaina 28.6. ja torstaisin:  28.7. ja 25.8.. Sopii aikuisille ja isommille lapsille, ikäsuositus 10-99 vuotta. Omat välineet ja työt on suositeltavaa ottaa mukaan, mutta työvälineitä ja -materiaaleja on tarjolla myös talon puolesta. Itseohjautuva ryhmä voi suunnitella yhteisiä töitä ja keskustella teoksista.

Nääsville järjestää kesäkuussa pihajumppaa Mansikkapaikan pihamaalla tiistaisin kello 10:00-10:30.

 

Lukupiirissä vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalle pääsevät yhteisesti valitut teokset. Tapaamiset kerran kuussa torstaisin. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin

Yhteinen kahvitteluhetki, yleisön toivomia aiheita ja tekemistä. Parillisten viikkojen torstaisin kl 13-15

Elämäkerrallisia kirjoitusharjoituksia työstetään ja jaetaan luottamuksellisessa pienryhmässä. Ilmoittaudu mukaan: Ellinooralle joko sähköpostilla tai puhelinitse 040 1287 069.

Seniorijooga on siirtynyt kesätauolle ja palaa taas syyskaudella.

10 hengen porukassa järjestettyä joogailua, vain ilmoittautuneille. Voit ottaa mukaan oman maton, Mansikassa muutamia jumppamattoja kuitenkin tarjolla.

Ilmoittautumiset Merville.

Kestävän kuluttamisen teemoihin perehtyvä Ekotyypit-ryhmä parsii, paikkaa, tutkii, neuvoo, korjaa ja kokeilee. Vapaaehtoiset halukkaat jalkautuvat tapahtumiin ja tempauksiin. Kokoontuminen noin kerran kuussa torstai-iltaisin, Lisätiedot: 040 128 7069 tai tule@mansikkapaikka.net

MUUTA

Arkeemme kuuluu myös juhlaa! Järjestämme isompia ja pienempiä tapahtumia ja juhlia, joista ilmoitetaan tarkemmin Ajankohtaista-osiossa.

Vuotuisia tapahtumia ovat perinteiset naisten päivän juhlat, erilaiset yhteislaulutapahtumat, Pihajuhlat juhannusviikolla, jouluateria, sukkatanssit jne.

Lisäksi yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa järjestetään keväisin Kartanon lastenjuhlat sekä syksyisin Suomensaari elää-tapahtuma.

Mansikkapaikassa on mahdollista lainata tavaroita omaan käyttöön. Tällä hetkellä lainattavissa ovat juoksurattaat, kantorinkka, mehumaija ja roskapihtejä. Laajennamme Lainaamoa vuoden 2022 aikana.

Meille voi myös lahjoittaa tavaroita, joista olisi hyötyä lainauskäytössä yhteisölle.

Ota yhteyttä lainaus- ja lahjoitusasioissa Ellinooraan

Mansikkapaikassa voi pitää pienimuotoisia taidenäyttelyitä; tarjoa töitäsi, laitetaan ne näytille!

Lentävänniemen Martat tapaavat Mansikan tiloissa n. 1 kerran kuussa.

Lisätietoja: telle.yntala@gmail.com

Mansikkapaikan kangaspuut ovat vapaassa kutomiskäytössä- tervetuloa kutomaan! Veloitamme loimilangasta 4€/metri.

Musiikkikoulu Mezzoforten ja opettaja Maarit Feodoroff antaa maksullista taiteen perusopetusta Mansikkapaikan tiloissa tiistai-iltaisin klo 16–20.

Lisätietoa opetuksesta:

0400 571137,  maarit.feodoroff@gmail.com

Luonto-Liiton järjestämä kerho 3.-6. luokkalaisille. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: lph@luontoliitto.fi

Otamme opiskelijoita harjoittelujaksoille. Työkokeilu, siviilipalvelus sekä palkkatukityö ovat myös mahdollisia. Ota yhteyttä Merviin.

Ajankohtaista

Kansalaistalo Mansikkapaikka ry hakee toiminnanjohtajalle perhevapaan sijaista. Kansalaistalo Mansikkapaikka Lentävänniemessä tarjoaa kohtaamispaikan […]
Tarjoamme kahdelle osaajalle määräaikaista osa-aikatyötä, 100 %:n palkkatuella ajalle 1.7.-31.12.2022 (aloitus viimeistään […]
Tervetuloa Mansikan pihajuhliin 22.6.2022 kello 13 alkaen Ohjelmistossa : Haitaria suvipäivässä, Sanette […]
Mansikkapaikan pihamaalla soi musiikki läpi koko kesän. Kesän aikataulu: 22.6. Pihajuhlat kello […]
Tervetuloa mukaan yh-toimintaan! Mansikan yh-ryhmä kokoontuu ympäri vuoden noin kerran kuukaudessa iltaisin […]
Mansikan perhetoiminnan kesäkausi 6.6.-26.8.2022. Syyskausi alkaa 5.9.2022. Viikoittain vaihtuvat kerho-ohjelmat löydät joka […]
Lähtö Mansikasta klo 10:00 Ratikan päätepysäkiltä n.30 kävelyretki Makkarajärvelle, minkä jälkeen syödään […]
Lähtö klo 9:00 Mansikkapaikan pihasta laadukkaalla turistibussilla. Paluu kello 16:00 aikoihin. Hinta […]
Etsitkö turvallisia kohtaamisia? Iloksemme toiminta on voinut siirtyä pääosin sisätiloihin! Tulemme jatkossakin […]