PERHEILLE

Huomioithan, että kuvaamme tässä toimintaamme ”normaaliajassa”; korona-ajan vaikutus ryhmien toteutukseen löytyy Ajankohtaista-osiosta.

Mansikkapaikka järjestää avointa toimintaa lapsiperheille. Kerhoissa voit kulkea oman aikataulun mukaan. Kerhot ovat vapaata yhdessäoloa sisältäen erilaisia laulu- leikki- askartelu-, toiminta- ja Jututtamotuokioita.  Kerhojen aikana on mahdollista syödä joko omia eväitä tai nautiskella talossa valmistettua kotilounasta 4/2 €:n hinnalla.

Taaperokahvila, 1–3-vuotiaille perheineen maanantaisin

Vauvakahvila, 1. vauvavuottaan viettäville tiistaisin

Avoin perhekerho, kaikille avoin kerho iästä riippumatta keskiviikkoisin. Tarjolla on aamupuuro kerholaisille klo 9–10 välillä, vapaaehtoinen puuroraha.

Kauppakeskus LIKEn Tenavatorstai on avoin kohtaamispaikka perheille (kaikille avoin iästä riippumatta) torstaisin. Ohjatut tuokiot klo 10.30 ja 14.00. Tilassa käytössä mikro ja jääkaappi.

Puistokerhot kokoontuvat vaihtuvissa puistoissa loppukeväästä syksyyn. Toisinaan puistokerhoissa on myös Piknikki, ja tarjolla Mansikan keittiöllä valmistettua lounasta! Puistokerhoissa ruoka maksaa 3/2 €.

Mansikan perjantaimuskari on kevät- ja syyskausittain järjestettävä maksullinen musiikkileikkikoulu, yhteistyössä Vimmart- yhdenvertaisen taiteen oppilaitos. Opettajana toimii musiikinopettaja, yhteisömuusikko Sanette Sevón. Muskarilaisten määrästä ja iästä riippuen ryhminä ovat vauvamuskari (alle 1-vuotiaat vanhemman kanssa) ja perhemuskari (yli 1-vuotiaat vanhempineen, mukaan samalla rahalla pääsee kaikki sisarukset), tai näiden yhdistelmä. Kurssimaksu 65e/perhe (10 opetuskertaa)

Lapsellinen lukupiiri: Vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalla kullekin kerralle yksi aikuisten kirja ja yksi lasten kirja. Lapset saavat olla lukupiirissä mukana! Tapaamiset kerran kuussa. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Isäryhmä: alueen iseille suunnattu ryhmä, jota ohjaavat kaksi vapaaehtoista iskää. Kokoontumiset nuotion, kahvien ja hyvien juttujen ympärillä. Kevään kertoja ovat: 18.3., 15.4. ja 19.5. klo 17. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Ainolta, laidalla@mansikkapaikka.net

Yksinhuoltajaillat: Yksinhuoltajien vertaistukiryhmä tapaa toisiaan ja jakaa vanhemmuuden iloja ja suruja. Lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ainoon , laidalla@mansikkapaikka.net.

Vanhempainryhmät: Vahvuutta vanhemmuuteen® ja Lapsi mielessä® -vanhempainryhmiä järjestetään pari kertaa vuodessa. Mukaan mahtuu 4-6- perhettä, kokoontumiset ovat parin viikon välein, kaksi tuntia kerrallaan.

Ryhmissä pysähdytään yhdessä ohjaajien kysymysten pohjalta miettimään arjen tilanteita ja niiden lapsessa ja vanhemmassa herättämiä ajatuksia ja tunteita. Pohtimalla omia ja lapsen kokemuksia vanhemmat oppivat ymmärtämään entistä paremmin lapsiensa tarpeita ja käyttäytymistä. Keskustelut antavat uusia oivalluksia ja näkökulmia vanhemmuuteen tai mahdollisen puolison näkemyksiin.

Illat alkavat yhteisellä välipalalla, jonka jälkeen lapsille ryhmän ajaksi järjestetty lastenhoito ja omaa puuhaa, yhteistyössä Harjun seurakunta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin.

Perheeseensä lisäystä odottaville suunnattu ryhmä. Juttelua odotuksista ja kokemuksista. Paikalla Mansikan henkilökuntaa ja vierailija. 15.6. lapsiperheiden kotipalvelu, syksyllä 5.9. lapsiperheiden sosiaalityön palveluohjaaja kertomassa lapsiperheiden palveluista. Syksyn muissa teematapaamisissa paikalla inasta vaille valmiita terveydenhoitajia.

Ilmoittaudu Merville.

Tarvitsetko yksilöllistä tukea vanhemmuuteesi, vinkkejä arkeen tai vaikka vain kuuntelevaa korvaa? Toivotko apua päiväkotihakuun, vinkkejä hoidon aloitukseen tai toisen näkökulmaa pulmaasi. Ota yhteyttä Ainoon.

AIKUISILLE

Mansikkapaikkaan saa tulla vapaasti aukiolojen puitteissa myös vain oleilemaan, huomioithan kuitenkin, jos tiloissa on meneillään ryhmä. Kammarin kulmassa komeilee Olkkari: käytössäsi on TV, lehtiä sekä lauta- ja korttipelejä.

Maanantaisin klo 14 tapaa aikuisten keskusteleva ryhmä. Vaihtuva teema, jutustelua kahvikupposen ääressä ja hyvässä seurassa. Kahvi ja kastettava 2€.

Mansikkapaikan digitalkkari auttaa digipulmissa arkisin klo 10–14. Varaile aikaa, tai tule paikan päälle extempore: Riku/ 040 858 5375, ittuki@mansikkapaikka.net

Parillisten viikkojen torstaisin klo 13–15 järjestettävä digiasioiden ympärillä kokoontuva avoin ryhmä. Tervetuloa kysymään neuvoa ja oppimaan teemaluennoista.

Parittomien viikkojen torstaisin klo 13-15 järjestettävä kahvitteluhetki ja vapaa areena osallistujien ja vierailijoiden aiheille.

Lukupiirissä vaihdetaan ajatuksia kirjoista ja lukukokemuksista. Lukulistalle pääsevät yhteisesti valitut teokset. Tapaamiset kerran kuussa torstaisin. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Merviin

Eri teemaisia käsityöiltoja järjestetään muutaman kerran kaudessa. Keväällä on käynnissä myös Tule!-hankkeen hyväntekeväisyysvauvanpeittoprojekti, jossa neulotaan ja virkataan peittoja alueen vauvaperheille. Lisätietoja Ellinooralta.

Mansikkapaikan kangaspuut ovat vapaassa kutomiskäytössä- tervetuloa kutomaan! Veloitamme loimilangasta 4€/metri.

MUUTA

Arkeemme kuuluu myös juhlaa! Järjestämme isompia ja pienempiä tapahtumia ja juhlia, joista ilmoitetaan tarkemmin Ajankohtaista-osiossa.

Vuotuisia tapahtumia ovat perinteiset naisten päivän juhlat, erilaiset yhteislaulutapahtumat, Pihajuhlat juhannusviikolla, jouluateria, sukkatanssit jne.

Lisäksi yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa järjestetään keväisin Kartanon lastenjuhlat sekä syksyisin Suomensaari elää-tapahtuma.

Mansikkapaikassa voi pitää pienimuotoisia taidenäyttelyitä; tarjoa töitäsi, laitetaan ne näytille!

4H kokoontuu Mansikkapaikassa maanantaisin klo 17–19. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.tukiainen@4h.fi

Musiikkikoulu Mezzoforten ja opettaja Maarit Feodoroff antaa maksullista taiteen perusopetusta Mansikkapaikan tiloissa tiistai-iltaisin klo 16–20.

Lisätietoa opetuksesta:

0400 571137,  maarit.feodoroff@gmail.com

Otamme opiskelijoita harjoittelujaksoille. Työkokeilu, siviilipalvelus sekä palkkatukityö ovat myös mahdollisia. Ota yhteyttä Merviin.

AJANKOHTAISTA

Itäinen Pirkanmaa ja Päijänne-risteily torstaina 19.8.2021. Lähtö Mansikkapaikasta klo 9. Ohjelmassa: Kangasalan Matinsaari, Kuhmoisten Ase- ja varusmuseo, Buffet-lounas Kuhmoisten Sahanrannassa, Päijänne-risteily M/S Jenni Maria III:lla, Lupioisten Mikkolan Navetta, Hilma ja Olga käsityömyymälä ja matkanjohtajana viihdyttää tutusti Juhani Viita. Hinta: 55e Ilmoittautumiset: 11.8. mennessä: 040 7566 542/info@mansikkapaikka.net. […]
Tervetuloa tapaamaan muita perheensä lisäystä odottavia. Tarjolla juttelua kokemuksista, odotuksista. Ti 15.6.2021 klo 17, vieraana lapsiperheiden kotipalvelu. Ke 15.9.2021 klo 17, vieraana lapsiperheiden sosiaalityön palveluohjaaja, tietoa lapsiperheiden palveluista. Ilmoittaudu: info@mansikkapaikka.net
Etsitkö turvallisia kohtaamisia? Kansalaistalo Mansikkapaikka toimii vastuullisesti lähiympäristössä ja etänä: 1) avoin toiminta ulkotiloissa vallitsevien kokoontumisrajoitusten puitteissa: Maanantaisin Taaperotreffit Metsänhoitajanpuistossa klo 10-12: 1-3-vuotiaille perheineen. Keskiviikkoisin avoin perhekerho Metsänhoitajanpuistossa klo 10-12: avoin kohtaamispaikka lasten iästä riippumatta Ulkoryhmissä on ohjelmaa lapsille ja tarjolla lämmintä mehua. Toiminnassa on säävaraus. […]
Tapahtumiemme ja toiminnan järjestämisessä käytetään osin osallistavaa budjetointia, jossa alueen asukkaat voivat itse ehdottaa ja äänestää tapahtumia, toimintaa ja niiden sisältöjä. Prosessia johdetaan mansikan parlamenteissa, joita järjestetään normaalisti kausittain muutamia. Korona-ajassa parlamentti on pystynyt kokoontumaan pienimuotoisesti. Ehdotuksia aikuisten ja perheiden toimintaan on tullut mukavasti, ja uusiakin […]